utorok 29. októbra 2013

Solna Station


The time change, that I never really cared about has suddenly proved to be a non-friendly entity - oh, I guess my vocab is currently influenced by the academic writing I´m doing (a project on hosiery). Anyway, its getting hard to take pictures during the daytime. I have to say though, Sweden, or at least Stockholm isn´t any darker than London, Bratislava, Prague et cetera during the winter time.
These pictures were taken the other day, going home from grocery shopping: at a train station underground (what´s cooler?), at another train station, just outside from where I live. That "All eyes on me"scarf  is a funny one, as I would never have said I would buy anything like that, but I just really liked the font, the picture and the color combination (b&w) of it. Plus its big, cosy and can be worn on both sides. And if youre wrapped in it, you can´t really see what it says - unless you want to have ALL EYES ON YOU :) - like when youre a All Eyes On Me football team supporter or so :)
Ok, I better go write my project :)
Solna Station coordinates: 59° 21′ 54″ N, 18° 0′ 37″ E

Ten zimný čas mi nikdy nejak veľmi nevadil, ale teraz si uvedomujem, že je to nekamoš, lebo obmedzuje čas, kedy sa dá fotiť za svetla. Ale musím povedať, že tu v Štokholme sa nezotmieva o nič moc skôr ako doma, zrazu príde tma a zima a dážď a hotovo. A potom sneh a vďaka nemu je zase viac svetla a krajšie oblohy (mám pocit, že píšem trochu scesty - lebo zároveň dorábam vysoko akademický projekt o pančuškách a ich histórii a vzťahu žien k nim atď).
Tieto fotky vznikli minule, cestou z domov z nákupu v lokálnej Coop Jednote (haha- ale tu ju majú vnútri metro stanice - cool as ice) na vlakovej stanici pri dome. Šál s nápisom "All eyes on me" je pre mňa celkom srandovný, neviem, či by som do seba povedala, že si takú hovadinu kúpim, ale je veľký a teplučký a mäkkučký a páčil sa mi ten font a tá farebná kombinácia. A keď si ho dám poriadne okolo krku, nevidno nápis, vtedy sa mi ten šál najviac páči. Cítim sa v ňom trochu ako fanúšik tímu All Eyes on Me. Čo? Idem radšej ďalej písať o pančuškách :) Pekný večer :)
Súradnice na Solna stanicu:  59° 21′ 54″ N, 18° 0′ 37″ E







Wearing: Monki scarf, me&m jacket (available here), Mango jeans, Asos shoes, Zara Bag.

2 komentáre: