streda 23. októbra 2013

Skeppsholmsbron & around


Skeppsholmsbron is a bridge in the central Stockholm, leading to the island Skeppsholmen. Skeppsholmen is a calm place, except on the weekends. Now let me tell you why. On Skeppsholmen, there is Moderna Museet, museum of Modern Art. A great one. Everytime I went it seemed to me that most Stockholm moves towards this island for the weekend, so if you want to see an exhibition and you get the chance to go on one of the non-weekend days, use it. Otherwise you might end up like I did once, when I went to see Turner and Twombly and get half of your view covered by other visitors :) which is nice on one hand, because you can see how much the Swedes are into spending their time in a quality manner. These pictures of my favourite flight attendant Sofie were took when my friend Katarina was visiting to take pictures of me&m coats (this one available on Etsy here). Katarina is a great photographer (see her web here), who shoots mainly analogue, so it was exciting to get to see the pictures. Later on, we found a really nice ship and shot there, too. I will show you those pictures later :) Have a good day!
Skeppsholmsbron coordinates: 59° 19′ 38″ N, 18° 4′ 45″ E

Skeppsholmsbron je most v centre Štokholmu, ktorý vedie na ostrov Skeppsholmen. Ten mám rada, lebo je pokojný a je to miesto, kam treba ísť, ak sa vám zažiada moderného umenia - leží tu totiž múzeum moderného umenia: Moderna Museet. Ísť tam cez víkend je častokrát bláznovstvo - a to je na Švédoch skvelé - cez víkend je múzeum a tým pádom aj ostrov preplnené návštevníkmi. Keď som bola raz na výlete v Štokholme v 2011, jediný deň, ktorý som mala k dispozícii na to, aby som do Moderna Museet šla bol práve víkendový deň, a tak som zo svojej výstavy Turnera a Twomblyho vždy videla po polovici obrazu, druhú zakrývali iní návštevníci :) Tieto fotografie mojej obľúbenej letušky Sofie vznikli, keď som mala na návšteve skvelú fotografku Katku Križanovičovú (aha) a potrebovali sme nafotiť kabáty od me&m (tento tu je dostupný cez Etsy tu). Katka je úžasný človek, s ktorým zdieľam vizualitu bez slov. Fotí najmä na analóg, takže čakanie na fotky bolo napínavé. Neskôr sme zablúdili na jednu z odparkovaných lodiek a nafotili na nej iný kabát, ktorý vám neskôr tiež ukážem.
Majte krásny deň! :)

Súradnice na Skeppsholmsbron: 59° 19′ 38″ N, 18° 4′ 45″ E










Sofie is wearing: me&m coat (available here), me&m blouse, Topshop shoes

4 komentáre:

  1. úprimne som rada, že si si založila blog, len by som sa chcela spýtať, či je možné niekde v BA vaše tvorbu ohmatkať a vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdravim,
      vdaka, tesim sa tomu :)
      Niekoľko kúskov je u Slávice v KC Dunaj, ale naozaj len pár.
      Máte na mysli niečo konkrétne? :)

      Odstrániť
  2. Krásná žena s černým šálem ve mně vyvolává hodně asociací. Zajímavé mi přijde, že jsou spojené i s jihem i se severem.
    Pátá fotka odspodu je geniální, letuška vypadá jako světice =)
    Tvůj blog mi udělal velkou radost, je to estetický zážitek, těším se na další příspěvky.
    Díky, A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka, tešíme sa! :)
      Asi chápem aj tie južné asociácie:)
      Pekný deň!

      Odstrániť