pondelok 18. novembra 2013

Hammarby Sjöstad


Hammarby Sjöstad is a new urban area around the lake Hammarby on the South-East part of Stockholm. It is not quite finished yet - but when it is - in 2017, there will be 11.000 apartments. It's reachable by tram (get off at Sickla Udde) and I found it funny how this part reminds me of nothing else I've seen in Stockholm so far. So urban and modern, yet still using the potential of the lake - I've never been to Copenhagen, but this is how I imagine it to be. There are molos all around the place, how lovely - someplaces with no fence even. It doesn't feel overly posh, there is no crazy shopping mall attached, which I found nice. Definitely a place to go for a picnic - type walk. Have a good week! :) Ah and I made Kötbullar in the evening yesterday, the recipe is coming this week!
Coordinates: 59° 18′ 16.42″ N, 18° 5′ 27.76″ E

Hammarby Sjöstad je nová obytná zóna pri jazere Hammarby v juhovýchodnej časti Štokholmu. (Pomaly sa konečne začínam orientovať vo všetkých tých jazerách a zálivoch a slaných a sladkých vodách a ostrovoch a poloostrovoch :) -sa vyhrali tie vrásnenia.) Hammarby Sjöstad ešte nieje celkom dokončený, ale keď bude v roku 2017, bude tu 11.000 bytov. Strašne sa mi tam páči. Dostať sa tam dá električkou (Zastávka Sickla Udde), mne osobne táto časť nepripomínala nič, čo som v Štokholme zatiaľ videla. Ale takto nejako si predstavujem Kodaň. Úžasné využitie potenciálu vody, veľa dreva, drevené móla, často bez zábradlia. A ešte je aj super, že Sjöstad nie je pripojený na žiadne obchodné centrum. Určite sa tam oplatí ísť na piknik s termoskou, keď je slnečno ako včera :)
Majte krásny nový týždeň. Ahá a večer som robila Kötbullar, tento týždeň bude recept :)
Súradnice: 59° 18′ 16.42″ N, 18° 5′ 27.76″ E



Wearing:
DIY blanket coat
Acne cotton & silk dress (my new favourite)
Mango scarf
Wilsonic tote from J*

5 komentárov:

  1. mohla by si niekedy urobit diy toho kabata alebo aspon postup? je fakt super

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, rozmyslala som nad tym, mozno ked budem na vianoce na Slovensku a budem mat viac casu, spravim taky isty kamoske a nafotim :) Este musim zistit ktorej kamoske :)

      Odstrániť
    2. napríklad.....mne?...hm..heh..., lebooooo..
      tá posledná fotka je úúúújasnááá! :)

      Odstrániť