utorok 1. apríla 2014

Vårsalongen @ Liljevalchs konsthall



Vårsalongen (Spring Salon) is an exhibition format with a tradition that goes back to 1921. Each year in late October, artists sign in with their work from various disciplines and techniques, such as painting, sculpture, installations et cetera. Anyone can be the artist, the only limitation is that one needs to be over 18 years to apply. The jury then picks works, that would be displayed in Liljevalchs (a gallery on Djurgården island) from mid- January until March. All the exhibited works are for sale, next to each work there was a panel with qr code, redirecting to detailed description.
I only got to see Vårsalongen on the day when it was closing, and the Swedes once again proved to be the design and art-oriented nation, there was at least 10-minute queue to get inside that day!

...

Vårsalongen (Jarný salón) je platforma, poskytujúca výstavný priestor, s tradíciou od roku 1921. Každý rok v októbri sa posielajú prihlášky prác v rôznych disciplínach (maľba, socha, fotografia, inštalácia etc.). Svoje práce môže prihlásiť ktokoľvek: jediným obmedzením je vek od 18 rokov. Komisia potom vyberie, ktoré práce budú vystavené v galérii Liljevalchs (na ostrove Djurgården) od polovice januára do marca. Vystavené práce sú zároveň na predaj, vedľa každej bol qr kód, nasmerovaný na detailnejší popis.
Ja som sa na Vårsalongen dostala až v poslednej chvíli, v deň, kedy sa končil. Bolo to skvelé, Švédi sa opäť raz preukázali ako národ, zaujímajúci sa o svoj design a umenie, pred vchodom bol asi desaťminútový rad.

Fatima Abelli Bifeldt: Regrets collect like old friends
Jockum Klennel: Okänd (Photography)
Lars Nyberg: Solitär, Stilla, Ek (Drypoint technique / Suchá ihla)
L. Fredrik Sundqvist: Väntan längtan (Oil on canvas / olej na plátne)
R. Maj - Lis Andersen: Bad (Photo / fotografia)
Silvia Wieser

Daniel Landström: Password
Peter Kreuger: Summan av alla laster
Tony Lorenzi: Kick, Push, Coast
KG Nilsson: Katarinahissen (oil on canvas / olej na plátne)
Here it is! / Tu som hore, aha :)
Thomas Höjeberg: Babels torn (Acryl)
Bia Ullenius Hellström: Djup (Acryl on canvas / Akryl na plátne)
Malin Persson
Jan Lindsgård
All the works can be found on Liljevalch´s webpage, here.
Všetky práce s popismi nájdete na webe Liljevalchs tu.

Liljevalchs konsthall coordinates / súradnice: 59° 19′ 32″ N, 18° 5′ 46″ E

Have a beautiful day! / Krásny deň!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára