piatok 31. januára 2014

Rookies, Swedish Fashion Talents near Kungsträdgården


The Swedish Fashion Council, Moderådet is an organisation, devoted to analysing the evolution of fashion and producing information with a focus on Swedish fashion & lifestyle, estabilished in 1979. Since 2005, they have been supporting Swedish Young designer talents via the platform Rookies: Swedish Fashion Talents. Rookies offers space to 12 designers, who get to be presented on a joint fashion show, as well as on a joint installation, which took place in the beautiful premises of Bukowskis this year and which I was lucky to visit yesterday.

Amazing showroom, with the walls painted écru and with white lily bouquets on the window ledges, facing the waterfront near Stockholm´s Kungsträdgården. The space had a great atmosphere, and was packed with guests. Each designer was given a more-less equal space and they were present throughout the day.
We went to see a guided tour with tiny interviews with the designers, which was magical, althrough I wished my Swedish would be just that little better in order to understand everything that was said.

Švédska Fashion Council, Moderådet je organizácia, ktorá sa tak ako Slovak Fashion Council venuje analýze vývoja a mapuje aktuálne dianie v oblasti módy a lifestyle-u na lokálnej, rovnako ako zahraničnej úrovni. 
Švédska Moderådet bola založená v roku 1979. Od roku 2005 podporujú mladé švédske designérske talenty prostredníctvom platformy Rookies: Swedish Fashion Talents. Moderådet každoročne ponúkne priestor dvanástim mladým talentom a zorganizuje pre nich prehliadku, ktorá sa tento rok konala v rámci štohkolmského Mercedes-Benz Fashion weeku. Deň po prehliadke dostali designéri priestor na ďalšiu prezentáciu v showroome Bukowski, kde som sa na nich bola pozrieť aj ja. 
Krásny priestor s écru stenami a obrovskými kyticami bielych ľalií na okeniciach veľkých okien s výhľadom na štokholmské pobrežie, kúsok od Kungsträdgården. Skvelá atmosféra, plno hostí.  
Každý designér mal k dispozícii rovnaký kus priestoru a skvelé bolo, že samotní designéri boli pri svojej tvorbe po celý deň.
My sme boli pozrieť v čase, kedy sa konala prehliadka, kde dámy z Moderådet uvádzali jednotlivé práce a robili mikro rozhovory s dizajnérmi. Priala som si hovoriť po švédsky ešte o level lepšie, aby som rozumela všetkému, čo bolo povedané.

Intro to the guided tour.
It's amazing to see all the generations of fashion enthusiasts here in Sweden.
I was impressed mainly by work of a jewelry designer Malin Henningson, ever so delicately combining pieces of rocks with Swedish origins and gold plated brass or silver. She read my mind with her designs and I must say: she is one of the people who posess this faily-like manner & aura.

Bola som unesená z práce šperkárky Malin Henningson, ktorá delikátne kombinuje kameň (najmä mramor) so švédskym pôvodom a pozlátenú mosadz alebo striebro. Mala som pocit, že mi prečítala myšlienky. Navyše sama vyzerá ako víla.

["] bracelet on Hay pedestal.

Necklace with magnetic lock and PVC string. (Similar: I=I necklace)


Beautiful silk designs by Aether studios, based in Stockholm & London. Beautifully designed with care to achieve a timeless complex. Aether's philosophy is in underlining the transparency in production and in producing pieces after receiving orders to avoid waste. This is the way to true sustainability and responsible garment production, I believe & that is what my strategy with me&m is, too.

Krásne hodvábne šaty od Aether Studios si ma získali vizuálne hneď, no po tom, čo som si prečítala o ich filozofii, založenej na idey nadčasovosti dizajnu a transparencie v produkčnom procese ako ceste k ozajstnej udržateľnosti zdrojov som sa oficiálne stala fanúšikom. Po tejto ceste sa snažím kráčať aj ja s me&m.

Ysabell Yalda Hellysaz
EVER RÊVE
Jennifer Blom
Mirja Rosendahl
AWESOME THINGS! :)


Wearing

me&m Faux Fur & Wool/Cashmere Reversible Vest
me&m Wool/Casmere dress
COS Wool Scarf
COS leather handbag
Leather / Fur Doc Martens


Kungsträdgården coordinates / súradnice:
59° 19′ 52.5″ N, 18° 4′ 17.1″ E

4 komentáre:

  1. Tieto kusky, ktore si nafotila, by som sama chcela vlastnit! Tie sperky, alebo ta farebnna bunda z Awesome Things- a to nie som na take farebne kusky, ale toto mi ucarovalo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie sperky zo sutrov su uzasne! Aj ich autorka :)
      A ta slecna z Awesome Things bola tiez mila :)

      Odstrániť