nedeľa 2. februára 2014

Råstasjön


Is the closest lake to my home and in fact, if you live in Stockholm, there is a good chance that you might have a lake or some related water formation within a walking distance from your home.
Most winters, these water formations freeze over so you can use your ice skates as the mode of transport when getting to work or school. This winter has been very mild so far though, so not all of it froze, however Råstasjön is only little. It is a peaceful place, and the fresh snow added that extra little bit of calmness to the atmosphere.
Early morning walk on fresh air, fresh snow with lovely wild duck & goose families was a great start for the weekend.
Råstasjön coordinates: 59° 22′ 19.45″ N, 17° 59′ 18.71″ E

Je najbližšia vodná plocha k miestu, kde bývam - príjemné stredne veľké jazero. Ak žijete v Štokholme, je dosť pravdepodobné, že k jazeru alebo inej vodnej ploche to budete mať v pohodlnej pešej vzialenosti.
V zime väčšinou všetky tieto vodné plochy zamŕzajú, takže z bodu A do B sa dá "odkorčuľovať". Ale kedže tohtoročná zima je zatiaľ veľmi mierna (uvítacia?!), zamrzli len tie menšie jazerá ako napríklad Råstasjön. Je to pekné kľudné miesto, v sobotu ráno o ôsmej tam nikoho nebolo, okrem divých husí a kačičiek v rade ako z rozprávky. A bolo práve nasnežené, takže bielo, ticho a čerstvo. Viac takých prechádzok!
Súradnice: 59° 22′ 19.45″ N, 17° 59′ 18.71″ E


Wearing

layers of blankets, really :D
Blanket poncho, Koton
DIY Polarvide blanket coat with leather strap
Leather / Fur Doc Martens

6 komentárov:

  1. joj, Ty zimna labut! Pri svedskom jazere som sa ocitla sice len raz, na jesen, ale bolo to velmi prijemne, nikde nikto, len listy pohojdavajuce sa na hladine:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krasne fotky aj atmoska, potesilo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krasne fotky toto Pau ;) Take nezne ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. 3.fotka je uplne magicka, priam citit to ticho. Pripominas mi bielu Indianku, ktora vychutnava krasy studenej zimy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dakujem damy! :)
    Nabuduce sa mi snad podari zohnat si aj korcule! :)

    OdpovedaťOdstrániť