utorok 29. júla 2014

Holiday


Gradients upon gradients materialise upon us every day and I saw a great variety in Croatia last week on a family holiday. Mostly pinkish grey, with indigo hue.
Pictures are from Lovran, Opatija & Rijeka.

...

Gradienty na gradientoch sa tvoria denne, asi sedem dní za sebou som ich pozorovala z Chorvátska. Boli tam najmä ružové a indigové v desaturovaných odtieňoch.
Obrázky sú z Lovranu, Opatije a Rijeky.

Lovran is a pictureque little town, but very pram-unfriendly. / Lovran je malebné mestečko, ale veľmi nefandí kočárom.



There is no long, large beach as such in Lovran, rather some small rocky beaches and these little asphalt molos. / V Lovrane nenájdete veľkú širokú pláž, ale zato je tu pár menších kamienkových a pozdĺž promenády aj takéto schodíky a malé terasky.

Lovran elementary school. / Najviac sa mi v Lovrane páčila budova školy

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka

Rijeka´s Contemporary Art Gallery was probably the most bizzare place. In a good way. / Múzeum súčasného umenia v Rijeke je pozitívne bizarné.


This and Ligne na žaru. Toto a Ligne na žaru.

Lovran

Lovran

Lovran




pondelok 7. júla 2014

UVZ SZU


Back home! After moving houses back in Sweden, finishing up all the necessities connected to it, I flew to Bratislava for some holidays and family & friends time :)
It was my sister´s wedding this Saturday near Modra. On the way, I saw this beautiful building, which is a recreation complex for medicine students and professionals. Beautiful rough concrete, lots of wood and  amazing wooden windows, set in the beautiful surroundings of Malé Karpaty´s nature.
Coordinates: 48°21'19.1"N 17°18'37.0"E

...

Som doma! Po tom, čo som sa presťahovala z bytu do domčeku pri vode na pár teplejších mesiacov, odcestovala som na Slovensko za rodinou a kamarátmi dovolenkovať.
Túto sobotu sa pri Modre vydávala moja sestra. Po ceste som si všimla túto krásnu budovu, ktorá slúži ako rekreačné a vzdelávacie zariadenie Zdravotníckej Univerzity. Krásny betón, neuveriteľné drevené obklady a okná, zasadené do prekrásnej prírody v Malých Karpatoch. O budove sa mi zatiaľ nepodarili vypátrať žiadne detaily, ak viete, kto ju postavil a kedy, dajte vedieť :)
Súradnice: 48°21'19.1"N 17°18'37.0"E






Wearing
Whyred cotton poplin blouse
BACK woolen shorts



And a bonus one, from the wedding! :)
Bonusovka zo svadbičky :)